Belföld

Koholmánynak tartja a Fidesz frakcióvezetője által felolvasott levelet a Városháza-ügy kulcsfigurája

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Levélben válaszolt Berki Zsolt ingatlanközvetítő a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi vizsgálóbizottság kérdéseire, írja a Telex.

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a múlt héten ismertette egy – akkor meg nem megnevezett – ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatát. E szerint Berki Zsolt 10 százalékos tiszteletdíjat kért a Városháza eladásának lebonyolításáért, a szokatlanul magas jutalékot azzal indokolta, hogy abból magasabb körök is részesülnek. Az ajánlati ár állítólag 40 milliárd forint lett volna. A vizsgálóbizottság hétfői ülésén kiderült, hogy a Láng által hivatkozott ingatlanfejlesztő Bodnár Dezső, Bajnai Gordon volt miniszterelnök és az egykori fideszes pénzember, Gansperger Gyula volt wallisos kollégája.

A Telex most kikérte a fővárosi önkormányzattól azt a levelet, amit Berki Zsolt küldött Bodnár (és Láng) szavaira válaszul. E szerint a fideszes politikus által felolvasott levél állításai

minden valóságalapot nélkülöző erőltetett, aljas koholmányok.

Berki hozzáteszi, amennyiben létezik az az állítólagos komoly befektető-vevő, aki a tanácsadói díj miatt állt el a vételi szándéknyilatkozat megtételétől, akkor ezt a nyilatkozatot a 40 milliárdos árról szóló fedezeti igazolással együtt juttassa el a Fővárosi Közgyűléshez, és tárják a vizsgálóbizottság elé.

A levélben Berki válaszol Kovács Péter, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke és Soproni Tamás momentumos alelnök kérdéseire is. Igaz, az üggyel kapcsolatban mindössze azt, hogy mivel a rendőrség nyomozást rendelt el, annak érdekére tekintettel nem áll módjában nyilatkozni. Emellett Berki kéri a bizottság elnökét, hogy az Anonymus-maszkos szivárogtató által közzétett felvételeket vágatlanul juttassa el neki.

Soproni kérdéseire Berki azt válaszolta, hogy sem Tarlós István volt, sem Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert nem ismeri, ahogy Kiss Ambrus mostani főpolgármester-helyettest sem. Ismeri ellenben Bagdy Gábort, Tarlós volt helyettesét, és ugyanúgy becsületes embernek tartja, mint Barts J. Balázst, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatóját, aki fegyelmit kapott, mert a főváros vezetése szerint túl sok információt osztott meg a Városháza iránt érdeklődőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik