Belföld

Szélsőséges időjárást hoz a hétvége: hózápor, vihar, kemény mínuszok

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Változékony, sokfelé szeles idő, néhol hózápor, ónos eső is várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

  • Pénteken több órára kisüt a nap, de a keleti tájakon tartósabban is megmaradhat a köd. A Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben több helyen viharos a szél. A minimumok mínusz 5 és plusz 5, a maximumok plusz 4 és 9 Celsius-fok között alakulnak.
  • Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor, néhol havas eső zápor, elvétve ónos eső sem kizárt. Főként a Dunántúlon sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 8 és plusz 2, délután 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Vasárnap az ország nagy részén többórás napsütés is várható, de helyenként rétegfelhős maradhat az ég, ködfoltok is lehetnek. Néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Sokfelé erős, a Dunántúlon néhol időnként viharos lesz a szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 8 és plusz 4, napközben plusz 1 és 9 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik