Belföld

Gyilkossággal vádolta az exét, de neki kell börtönbe mennie

Tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a pápai férfit, aki valótlanul emberöléssel vádolta volt élettársát, s hogy állítását igazolja, még hamis bizonyítékot is csatolt.

A férfi 2019 szeptemberében jelentette fel a nőt azzal, hogy a nő folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is próbálta megmérgezni, majd másnap kiegészítette a feljelentést, s a rendőröknek elmondta, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget.

Hogy alátámassza az állításait egy olyan elektronikus üzenetet is csatolt, amelyben a nő a bűncselekmény elkövetése miatti aggodalmáról, az elkövetés körülményeiről ír egy ismerősének.

A férfi feljelentése nyomán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, s a férfi által elmondottak pedig nem történhettek meg. A hamisan megvádolt nő gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, és a nyomozó hatóság az emberölés miatt indult eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette.

A Pápai Járásbíróság 90 nap elzárásra ítélte a többszörösen visszaeső férfit hamis vád miatt. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért az elkövetőre. A másodfokú bíróság alaposnak tartotta a fellebbezést, és tíz hónap börtönre ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik