Belföld

Két rendőr megsérült, amikor bajonettel támadt rájuk egy férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Bajonettel támadt az intézkedő rendőrökre egy 34 éves borsodi férfi. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatást indítványozott a hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsított férfival szemben.

A rendőrség több büntetőügyben is gyanúsítottként akarta kihallgatni tegnap a férfit, ezért kimentek a lakóhelyére, hogy bevigyék. Miután a rendőrök bejutottak a házba, felszólították az eljárás alá vont férfit, hogy jöjjön ki a szobájából, és vesse alá magát a rendőri intézkedésnek.

A férfi a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó kijönni, és eltorlaszolta az ajtót, majd megkísérelt az ablakon keresztül menekülni. Ettől azonban elállt, amikor meglátta az udvaron álló rendőröket.

A megalapozott gyanú szerint miután a rendőrök az ajtót benyomva bejutottak a szobába, a férfi egy bajonettel a rendőr nyaka felé szúrt, amely elől az őrnagy ki tudott térni.

Ezután az elkövető a bajonettet meglendítve a rendőr mellkasa irányába szúrt, de a rendőrök ezt a támadást is hárítani tudták, úgy, hogy annak hegye a rendőr őrnagy mellkasától néhány centiméterre állt meg.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmaztak az elkövetővel szemben, megbilincselték és előállították a rendőrségre. Két rendőr könnyebb horzsolásos és vágott sérüléseket szenvedett az intézkedés során.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki.  Az elkövető sem az őrizetének elrendelése, sem a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, és megtagadta a vallomást. Az ügyészség letartóztatást indítványozott a támadóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik