Belföld

Brutálisan összevertek egy férfit a párjával, mert nem adta el a lovát

Jogerősen lezárult a Szolnoki Törvényszéken annak a húszas éveiben járó többszörösen büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőpere, aki két és fél évvel ezelőtt úgy megvert az unkatestvérével egy férfit és annak élettársát Mezőtúron, hogy mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlottak hívták házhoz a gazdát, hogy segítsen elszállítani a trágyát a lovaskocsijával. Rakodás közben italoztak, és az ittas elkövetők alkudni kezdtek a férfi lovára, aki már azzal kivívta a vádlottak haragját, hogy nem volt hajlandó eladni a jószágot, de mikor azt is közölte, hogy ittasan nem száll bakba, és csak holnap szállítja el a trágyát, végképp kijöttek a béketűrésből, és olyan erővel ütötték, rugdosták a férfit, hogy az többszöri bordatörést, valamint arc- és orrcsont törést szenvedett.

A szerencsétlenül járt férfi segítségére sietett annak élettársa és édesanyja. Egyikük sem bántotta a támadókat, csak a szerettüket akarták kimenekíteni. A huszonéves férfi ekkor erővel rúgta oldalba a párja mellett térdeplő nőt, hogy eltört a bordája, majd felszólította, hogy ne merjen szólni a rendőrségnek.

Egyik unokatestvére, a III. rendű vádlott pedig a férfi édesanyját fenyegette meg: „Úgy próbálja meg hívni a rendőrséget, hogy elvágja a torkát, mert ő olyan, hogy amit mond, azt meg is csinálja!”.

A huszonéves férfi három év letöltendőt kapott társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, súlyos testi sértés bés hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés kísérlete miatt. Egyik unokatestvérét, aki a bántalmazásból igen, de a fenyegetésből nem vette ki a részét, társtettesként elkövetett súlyos testi sértésben mondták ki bűnösnek, amiért másfél év felfüggesztettre ítélték.

A másik unokatestvér két év felfüggesztettet kapott társtettesként elkövetett súlyos testi sértés és hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés kísérlete miatt.

Az ügyészség mindhárom elkövető vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet, ahogy a fiatal felfüggesztettet kapó unokatestvérei is. A huszonéves fiatal és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik