Belföld

Őrizetbe vettek egy ügyvéd házaspárt kokainkereskedelem miatt

police.hu
police.hu

Felszámoltak egy drogdíler-hálózatot. A BRFK II. kerületi nyomozói és a bevetési csapat tagjai két Pest megyei településen ütöttek rajta egy-egy ingatlanon.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy Pest megyei ügyvéd házaspár amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit továbbértékesítésre adott el egy solymári férfinak. A házaspártól két gépkocsit, értékes karórákat és készpénzt foglaltak le.

A BRFK közleménye szerint a jelentős mennyiségű drog a továbbértékesítő lakásán tartott kutatás során került elő: ott bruttó két kiló amfetamint és bruttó fél kiló kokaint találtak a budapesti rendőrök. A kábítószerek feketepiaci összértéke elérheti a húszmillió forintot. Ezen kívül itt is lefoglaltak egy autót, különböző valutanemekben összesen több mint 17 millió forintnyi készpénzt és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható eszközöket.

police.hu

A II. kerületi rendőrök a 35 éves férfit és feleségét, valamint a 42 éves férfit is őrizetbe vette jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt és kezdeményezték a letartóztatásukat. Vallomást egyik gyanúsított sem tett.

Azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint az ügyvéd házaspárnak szállította a kábítószert, a fővárosban fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói szeptemberben. A férfi kocsijában akkor mintegy 900 ezer forint értékű amfetamint és 400 ezer forint értékű kokaint találtak. A férfi azóta is bűnügyi felügyeletben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik