Belföld

Blikk: Egy rendőrnő szerint kollégái megerőszakolták

Az őrmester feljelentést tett. Az ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Az őrmester a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozik. Kollégáitól tudta meg, hogy egy határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, öntudatlan állapotában megerőszakolta, elvette a szüzességét – írja a Blikk.

A rendőrnő ebből nem emlékezett semmire, rosszul volt, de dolgozott tovább, míg egy nap azzal hívta fel egy volt kollégája, aki most a Köztársasági Őrezrednél dolgozik, hogy egy videó kering róla, amin látszik, hogy két kollégája megerőszakolja.

Nem akarta elhinni, amíg nem kapta meg a felvételt. 

A nő azt állítja, az egyik erőszaktevő beismerte ezt neki, majd meg is fenyegette, hogy ne merjen a történtekről beszélni. Ő jelentést írt parancsnokának.

A megerőszakolásáról, a videóról, a  fenyegetésről is beszámolt.

Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon.

Ezután szabadságra küldték azzal, hogy telefonon értesítik a fejleményekről. December 10-ére berendelték, közölték vele, ha nem veszi fel a szolgálatot, katonai bűncselekményt követ el.

A rendőrnő az ügyészségen feljelentést tett. Azt a tájékoztatást kapta, hogy ügyét áttették az elkövetés helye szerint illetékes Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségre. Az Országos Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére annyit közölt, hogy minden támogatást megad a nyomozáshoz, és

a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.

A lappal a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik