Belföld

Kiengedték karácsonyra, másnap késelt, emberölési kísérlettel vádolják

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 48 éves férfival szemben, aki tavaly szenteste megkéselte az élettársát Óbudán.

A férfi  december 23-án szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, egy másik ügyben lévő letartóztatásból. Ezt követően Budapestre utazott, ahol felkereste egy nő rokonát. A nő ebben az időben élettársával, egy 28 éves férfival óbudai önkormányzati tulajdonban álló telken lévő épületben lakott.

December 24-én áthívták magukhoz vendégségbe a nő rokonait, akikkel ezután együtt italoztak. A 48 éves férfi kötekedő viselkedése miatt a vendégek az esti órákban távoztak, így az ingatlanban ismét csak hárman maradtak. Késő este ismeretlen okból a 48 éves férfi többször arcon ütötte a fiatalabbat, aki ezt egy ideig tűrte, azonban a sokadik pofon után megfogta a támadót és kivitte az ingatlanból, ahol ököllel többször úgy fejbe vágta, hogy eltörött az orra.

A 28 éves férfi ezt követően visszament az ingatlanba, és leült egy székre. Néhány perc elteltével a másik is követte őt, aki az épületben magához vett egy kést, és azzal hátulról nagy erővel hátba szúrta, továbbá egyszer, kis erővel a tomportájékán.

A 28 éves férfit kórházba vitték a mentők, ahol életmentő műtétet hajtottak végre. A férfi a lépének eltávolítása miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett. A főügyészség letöltendő börtönt kért a késelőre, a sértettet pedig súlyos testi sértés miatt állítja bíróság el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik