Belföld

Kalapáccsal fejbe vágta, majd autóba tuszkolta a kocsirongálót, hogy „elbeszélgessenek”

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Fonyódi Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a húszas évei végén járó Balaton-parti férfival szemben, aki veréssel és személyi szabadsága megsértésével állt bosszút testvére ismerősén az autója megrongálása miatt.

A Somogy megyei Főügyészség közleménye szerint a büntetett előéletű vádlott haragos viszonyban volt a testvérével. Ez idén februárra annyi eldurvult, hogy a testvér több ismerősével – köztük a későbbi sértettel – együtt megjelent a vádlott lakóhelyén, s megrongálta a férfi autóját.

A vádlott bosszút akart állni a történtekért, ezért pár nappal később megjelent abban a faluban, ahol a sértett is lakott. Megvárta, hogy a férfi hazaérkezzen, majd felpofozta és egy kalapáccsal fejen ütötte.

A sértett igyekezett védekezni, de a dulakodás során a bosszúéhes férfi kerekedett felül, aki az időközben a helyszínre hívott ismerős autójába lökte a testvére ismerősét, és akarata ellenére szülei házához vitt azért, hogy ott „elbeszélgessenek”.

A férfi a ház udvarára cibálta a férfit, s az autója rongálásáról kérdezgette, és amikor neki nem tetsző választ adott, akkor pofon vágta őt. A bűncselekménynek végül a rendőrségi bejelentés vetett véget. A megvert férfi a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a bűnügyi felügyeletben lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik