Belföld

Nyakánál fogva rántotta földre egy bátor vendég a borsodi borospincében lövöldöző férfit

Fegyveresen elkövetett garázdasággal vádol a Mezőkövesdi Járási Ügyészség egy 37 éves férfit. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy tavaly júniusi éjszaka kötekedett, és fejbelövéssel fenyegette a vendégeket egy borsodi szórakozóhelyen. Rájuk fogta gumilövedékes riasztófegyverét, illetőleg egy esetben lőtt is vele.

A vádirat szerint az ittas férfi több vendéggel is kötekedett, s szándékosan meglökte őket. Az általa előidézett konfliktushelyzet után az egyik férfi meghívta őt egy italra, azonban a vádlott elővette a gumilövedékkel töltött gázriasztófegyverét, s azt közvetlen közelről a férfi arcába tartotta, és megkérdezte tőle, hogy „fejbe lőjelek?”

Az inzultált férfi és a társaságában lévő személyek elhagyták a helyiséget, az elkövető viszont nem nyugodott le. Belekötött a pultosba és más ott szórakozó személyre is, és a riasztófegyverét többször is elővette, és ráfogta egy-egy vendégre, majd egy alkalommal a padlóra lőtt.

A férfi azonban ezután is agresszíven viselkedett. Ekkor az őt korábban megnyugtatni igyekvő egyik férfi a nyakánál fogva lerántotta a földre, a mellkasára térdelt és többször is arcon ütötte, így mindaddig a földön tartotta, amíg az időközben értesített rendőrök kiértek a helyszínre.

A garázda férfi által használt riasztófegyver lőfegyverutánzatnak tekintendő, az abból kilőtt lövedékek a lőtávolságtól függően akár súlyos sérülés, illetve maradandó testi fogyatékosság okozására is alkalmasak. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre azzal, hogy kobozzák el tőle a riasztófegyvert és a gumilövedékeket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik