Belföld

Menekülés közben karambolozott a láthatáson lévő kislányait erőszakkal visszaszerző apa

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki édesanyjuktól erőszakkal vette vissza láthatáson lévő kiskorú gyermekeit, majd a rendőrök elől menekülve szenvedett közúti balesetet.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfit kiskorú veszélyeztetése, valamint könnyű testi sértés és társtettességben elkövetett magánlaksértés miatt állítják bíróság elé. A férfi és élettársa kapcsolatának megszakadását követően a három- és hatéves lányaik felügyeletét a bíróság az apjuknak ítélte.

2019 december 6-án a nő – a vádlottal egyeztetve – hazavitte a két kislányát az édesanyja lakásába. Másnap a nő azzal hívta fel korábbi élettársát, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, hanem vele szeretnének maradni. A férfi délután 3-kor a testvérével megjelent a társasház előtt.

Előbb telefonon követelte vissza a gyerekeket, majd a lépcsőházba bejutva a lakás ajtaját ököllel verték és berúgták. Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott. A férfi a helyszínre érkező rendőrök elől menekülve a gyerekeket autója hátsó ülésére ültette, oda ő is beszállt, majd testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve nagy sebességgel elhajtott.

A városban 100 km/h, a települést elhagyva pedig 180-200 km/h sebességgel ment, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kislányokat a vádlottak nem gyermekülésben szállították, nem voltak övvel bekötve és az időjárásnak megfelelően felöltöztetve sem.

Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be plédekkel. A történtek a kislányoknak súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak, ehhez hozzájárult az is, hogy az esetet követően a férfi  hónapokig nem engedte őket találkozni az édesanyjukkal. Az apa testvére ellen társtettességben elkövetett magánlaksértés miatt emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik