Belföld

Zavart szomszédja lőtt a volt miniszter ajtajára

illusztráció / police.hu
illusztráció / police.hu
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

A férfi szerda hajnalban több lövést adott le Forgács Imre belvárosi lakásának ajtajára. A Bajnai-kormány volt igazságügyi és rendészeti minisztere a Népszavának azt mondta, arra ébredtek, hogy a társasházban bekapcsolt a szomszéd riasztója. Felhívták, kiderült, nem történt semmi, de a riasztót nem kapcsolta ki, még a közös képviselő kérésére sem.

Később a szomszéd megjelent Forgácsék lakása előtt, trágár szavakkal, üvöltözve követelte, hogy nyissanak ajtót. Mivel nem tették meg, egy pisztollyal többször rálőtt az ajtóra, majd bement a lakásába, ahol az időközben már riasztott rendőrök húsz perc múlva elfogták.

Kiderült, a szomszéd nem éles lőfegyverrel, hanem gumilövedékes pisztollyal lőtt, aminek a golyója nem tud áthatolni a bejárati ajtón. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a 39 éves férfi zavart volt elfogásakor, a vallomástételt megtagadta. Politikai motiváció nem merült fel, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

A Népszava a sors fintorának tartja, hogy annak idején Forgács Imrének a magánszemélyeknél tartott lőfegyverek szigorításával is foglalkoznia kellett. Az utóbbi időben megnőtt az igény az engedély nélkül tartható lőfegyverekre, különösen a gumilövedékesekre, de a velük történtek után a volt miniszter úgy fogalmazott: érdemes lenne az ezek tartására vonatkozó jogszabályokat is felülvizsgálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik