Belföld

Tagadja Döcher és testőre 23 évvel ezelőtti megölését B. Károly, letartóztatták

police.hu
police.hu

Tagadja a bűnösségét az a szlovák állampolgárságú B. Károly, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Döcher Györgyöt és a bolgár testőrét egy XV. kerületi presszóban – tudta meg a 24.hu. A Fővárosi Törvényszék elrendelte a közel 23 évvel ezelőtti kettős gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását.

Döcher 1992 és 1996 között zsarolás és más bűncselekmények miatt hosszabb ideig volt előzetes letartóztatásban, majd a jogerős ítélet után 1998 szeptemberében vonult börtönbe. Betegségére való hivatkozással 1998 novemberében egyéni kedvezményeket kapott: reggeltől estig nem kellett a börtönben tartózkodnia, külső munkahelyre, az említett presszóba mehetett.

1999. február 2-án 11 óra körül egy férfi besétált a presszóba, és megölte a hátsó bokszban ülő két embert, majd a társával együtt távozott. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Károly szlovák állampolgárok követték el.

Kapcsolódó
Tagadja D. Alex, hogy ő lövette agyon Döcher Györgyöt és a testőrét 22 évvel ezelőtt
Letartóztatták a kettős gyilkosságra való felbujtással gyanúsított férfit.

Kézre kerítésük érdekében ellenük európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Károlyt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

D. Alexet előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt mint felbujtót gyanúsították meg. Értesüléseink szerint tagadta a kihallgatása során, hogy ő lövette agyon Döcheréket. A gyilkosság feltételezett két elkövetője közül a másik, Sz. Árpád már meghalt.

A német hatóságok november 30-án adták át a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak a kettős emberöléssel gyanúsított B. Károlyt.

A Fővárosi Főügyészség a bizonyítási eljárás befolyásolása, veszélyeztetése, valamint a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében letartóztatást indítványozott B. Károllyal szemben.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy szökés, elrejtőzés, valamint a gyanúsított eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében letartóztatták a férfit.

Kapcsolódó
A Sátor-maffia tagját gyanúsítják a Döcher-gyilkossággal  
A rendőrök szerint Sátor Lajossal ő gyilkolt meg két olyan embert is, akiknek a holttestét még mindig nem sikerült megtalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik