Belföld

Jogerősen 4 év 3 hónap börtönt kapott a fiúdiákjait zaklató igazgató-helyettes

24.hu
24.hu

Jogerősen négy év három hónap börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a szexuális kényszerítéssel és más bűncselekményekkel vádolt budapesti földrajztanárt, aki több kiskorú fiút is zaklatott a gimnáziumban, valamint egy fővárosi futballakadémián.

A vádirat négy sértettet sorol fel a 2011-től 2017-ig tartó időszakban. Az egyik fiú a vallomásában azt állította, hogy Sz. Szilveszter behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan. Ő azonban visszautasította ezt.

A diák állítása szerint a tanár később egy tanulmányúton is zaklatta. Fogdosta a combját, és meg akarta fogni a nemi szervét. A srácnak elege lett a zaklatásokból. Elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy orálisan kielégítse a tanár, azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyja. Ebbe belement a tanár, de a srác szerint később ennek ellenére is újra közeledni kezdett felé.

24.hu

Sz. Szilveszter mindvégig tagadta, hogy kielégítette volna szájjal a fiút. Ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre pedig korábban azt mondta lapunknak, hazugság az egész és az egyik diákjával sem volt szexuális kapcsolata.

Kapcsolódó
„A tanár többször is megkérdezte tőlem, hogy mekkora a péniszem”
„Ha két barát csinálja egymásnak, akkor az nem buziság” – mondta állítólag a szexuális kényszerítéssel vádolt budapesti földrajztanár.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság két évvel ezelőtt bűnösnek mondta ki a tanárt folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítésben és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésben is, s négy év három hónapra,  és öt év közügyektől eltiltásra, ítélte és eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amely 18 év alatti gyerekek felügyeletével, illetve nevelésével kapcsolatos.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljárt Fővárosi Törvényszék idén januárban megváltoztatta az ítéletet.

A folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítésben megszüntették a büntetőeljárást vele szemben, miután a 18  év feletti fiú nem terjesztett elő magánindítványt.A négyrendbeli kiskorú veszélyeztetés közül pedig egy cselekményt szexuális kényszerítésnek minősített, mert a sértetti vallomás és a szakértői vélemény alapján ez a bűncselekmény nem volt kétséget kizáróan megállapítható.

A foglalkozás gyakorlásától való eltiltás tartamát pedig végleges hatályúra súlyosították. A törvényszék sem további súlyosításra, sem enyhítésre nem látott lehetőséget, ezért az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta.

A másodfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a tanár és védője az egyik cselekmény miatti megszüntető rendelkezésre figyelemmel enyhítésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség  nem tartotta alaposnak és a másodfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Az ítélőtábla  minden tekintetben osztotta a másodfokú bíróság álláspontját, és helybenhagyta a másodfokú bíróság ítéletét.

Kapcsolódó
Escortszolgáltatást is igénybe vett a fiúdiákjai szexuális zaklatásával vádolt budapesti tanár
Újabb információk derültek ki annak a budapesti földrajztanárnak a perén, akit azzal vádolnak, hogy érzelmi zsarolás után szexuális kapcsolatot létesített  fiúdiákjaival. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik