Belföld

Jogerősen 2 év 3 hónap börtönt kapott Aurélio emberrablásért

Jogerősen két év három hónap letöltendő börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla VV Auréliót, amiért társával elrabolta egy ismerősét négy évvel ezelőtt.

A Való Világ egykori győztesének le kell ülnie a rá korábban más bűncselekmények miatt kiszabott egy év két hónapos börtönbüntetését is. A férfi társa egy év három hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

A vádirat szerint VV Aurélio berúgott egy bárban és elaludt, ezt használta ki egyik ismerőse, aki kilopta a kabátjában lévő 130 ezer forintot.

A volt villalakó másnap egy dusnoki szórakozóhelyre ment a barátjával, megkeresték az ismerősüket, és kérdőre vonták az ellopott pénz miatt. Társa lefogta, Aurélio pedig többször is megütötte a férfit, majd egy autóba tuszkolták.

Elmentek a sértett nagyszüleihez, mert a férfi azt állította, a lopott pénz maradékát ott rejtette el. A férfi szabadon engedését az ellopott összeg visszaadásához kötötték, de ő ennek nem tudott eleget tenni, mert már elköltötte a pénzt. Ezért aláírattak vele egy szerződést, amelyben a férfi elismerte, hogy 180 ezer forintot kért kölcsön Auréliotól, és vállalta, hogy a hitelt heti 20 ezer forintjával törleszti.

Aurélio részben elismerte a történteket, és bocsánatot kért az áldozatától, aki ezt elfogadta. A másodrendű vádlott elismerte bűnösségét.

A táblabíróság a döntésével enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott négy, illetve két és fél éves börtönbüntetésen. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, hogy Aurélio  kevert személyiségzavara megkönnyítette a bűncselekmény elkövetését. A táblabíróság az enyhítő körülményekre, közte az időmúlásra tekintettel látott lehetőséget a büntetés mérséklésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik