Belföld

12 évre emelték az élettársát 10 hónapos kisfia előtt kivégző kajárpéci gyilkos büntetését

police.hu
police.hu

Tizenkét év börtönre súlyosította a Győri Ítélőtábla annak a 32 éves férfinek a büntetését, aki 10 hónapos kisfia előtt végzett az élettársával 2019 februárjában Kajárpécen.

Cs. G. Márton 2011 óta élt élettársi kapcsolatban a nővel, de meglehetősen hullámzó volt a kapcsolatuk. Négy évvel ezelőtt kiderült, hogy a nő hónapokon keresztül megcsalta a férfit, ennek ellenére az élettársi kapcsolatuk fennmaradt, s 2018-ban gyermekük is született.

Továbbra is sokat veszekedtek, ezért a nő 2019-ben elköltözött Kajárpécre a kisfiával. A férfi azonban ezt követően is napi rendszerességgel látogatta őket. A férfi megtudta, hogy a nő felélesztette a kapcsolatát a korábbi barátjával, ezért az egyik este felkereste őt.

Az este folyamán a kapcsolatuk helyreállításáról beszélgettek, de a férfi többször is észlelte, hogy a nő másokkal levelezik a mobilján, majd vitatkozni kezdtek. Cs. G. Márton kérdezgette őt, és a hazugnak vélt válaszai, tagadása és az apaság kérdésében lévő zavara miatt olyan indulatos lett, hogy többször is arcon ütötte a széken ülő nőt.

Az anyuka a szobába menekült 10 hónapos gyermekükhöz, azonban férfi folytatta a támadását, fojtogatni kezdte, majd egy késsel kilencszer arcon és nyakon szúrta.Utána megpróbálta csitítani a hangosan síró gyermeket, de nem járt sikerrel, ezért letette a földre és elmenekült. 

A nő holttestére a nevelőapja talált rá másnap reggel, rajta a sírva fekvő 10 hónapos kisfiúval. A férfit 7 év 6 hónapra ítélték elsőfokon erős felindulásból elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt azzal, hogy a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyész súlyosabb minősítésért és büntetésért, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla súlyosított a minősítésen, és 12 évre emelte a férfi büntetését egyenes szándékkal elkövetett emberölés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik