Belföld

Karácsony orosz szálat lát a Városháza-ügy mögött

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

Ezzel a költői kérdéssel kezdte péntek esti Facebook-posztját Karácsony Gergely, majd meg is válaszolta azt.

A főpolgármester szerint a Városháza állítólagos tervezett eladásával kapcsolatos cikkekben több sajtóorgánum által is közölt hangfelvételek mögött a Fidesz áll. Mint írta, számára nem kérdés, hogy ezeket titkosszolgálati módszerekkel készítették, részben manipulálták.

A felvételek állandó szereplője Gansperger Gyula, a Fidesz volt könyvelője, a Fidesz székházbotrányának egyik kulcsfigurája, az első Orbán-kormány főprivatizőre, Habony Árpád hitelezőjének üzlettársa, akinek családi cége egyes hírek szerint az elmúlt időkig az Orbán-család adóbevallását is készítette

– fogalmazott.

A napokban szivárgott ki az a hanganyag, amelyen Gansperger egy furcsa felvételen beszél a városházi ingatlanügyletek után járó jutalékrendszerről, miután részletesen leírták az állítólagos szereplőket, köztük az ingatlanközvetítő Berki Zsoltot, valamint Kiss Ambrust főpolgármester-helyettest, továbbá Tordai Csaba volt igazságügyi államtitkárt, aki Karácsony Gergely  jogi tanácsadója.

Kapcsolódó
Gansperger Gyula egy furcsa felvételen vádolja Karácsonyékat, a főpolgármester feljelentést tesz
Orbán egykori privatizációs főembere jutalékrendszerrel vádolja a városháza egyes vezetőit.

Karácsony szerint azt már meg lehetett szokni, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit. Hozzátette: az újdonság az ügyben az orosz szál.

Egyrészt az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját. Másrészt nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt

– írta.

Kapcsolódó
Pörög a Városháza-ügy: Rahimkulovék érdeklődtek, a vagyonkezelő vezetőjét nem rúgták ki, de elmarasztalták
A főváros szerint a vagyonkezelő több hibát is vétett, túl sok információt osztott meg a Városháza iránt érdeklődő személyekkel. A vagyonkezelői jelentést is megszereztük.

A főpolgármester úgy folytatta, tudják, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében.

Nem hiszem, hogy mással állnánk most szemben. Egy kis ízelítőt kapunk éppen abból, hogy mi vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt. Persze ez nem fogja a kedvünket szegni: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól

– közölte.

Végezetül elismételte, a Városházát nem eladják, hanem fejlesztik, és akit a valóság érdekel, annak az orosz érdekeket kiszolgáló propaganda olvasása helyett inkább a Városháza Park megújításának honlapját ajánlja.

Kapcsolódó
Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról
Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak – értesült a 24.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik