Belföld

Két és fél év letöltendőt kapott a feleségét éveken át verő katona

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Két és fél év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa azt a debreceni katonát, aki éveken át verte a feleségét. A 48 éves férfi és védője felmentésért, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség pedig súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A szerződéses katonaként szolgáló férfit még áprilisban vették őrizetbe, mert a gyanú szerint hosszú évek óta rendszeresen verte a feleségét, az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is.

Az egyik alkalommal egy táblagép miatt esett neki. A nő arra hivatkozott, hogy azt ő nem tette el, de segít megkeresni, amire a férje tovább kiabálva, elhúzódóan bántalmazta, az ingatlan udvarán a földre rántotta és több métert húzta a betonon.

A vádirat lényege szerint tettleges becsületsértés, illetve a könnyű testi sértés szintjét elérő módon bántalmazta a férfi a feleségét, és a magatartásával nem csak veszélyeztette, de ténylegesen károsan is befolyásolta a lánya erkölcsi és érzelmi fejlődését.

A nyomozó ügyészség kiskorú veszélyeztetése, testi sértés és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatással is megvádolta a férfit.

A bíróság két és fél év letöltendő szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, ahol 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik