Belföld koronavírus

Áder János az oltásról: Emberek, térjetek már észhez

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
Az államfő elismerte, több beoltott kellene, de ő sem tudja, hogyan lehetne még rávenni az embereket, hogy oltassák be magukat.

Az államfőt a Népszava kérdezte arról egy klímavédelemről tartott sajtótájékoztatón, hogy a környezetvédelem mellett nem kellene-e  többször megszólalnia a járványügyi védekezés kérdéseiben is. Áder János erre úgy reagált, hogy a kormányénál intenzívebb oltáskampányt nem lehet folytatni. Egyébként ugyanazzal érvelt, mint Orbán Viktor,

hogy az oltás az egyetlen igazi, hatékony védelem a koronavírus ellen.

A jelenleginél több beoltottra lenne szükség – tette hozzá, de ennél többször megszólalni az oltások fontosságáról, biztonságáról és hatékonyságáról nem lehet. Mi mással lehetne ezt elérni? – kérdezett vissza.

Az államfő jelezte, már olyan sokszor nyilatkozott Covid-ügyben, hogy legalább két óra kellene mindet végigolvasni, hallgatni. (A Népszava az elmúlt időszakban ennek nem találta nyomát, de a Köztársasági Elnöki Hivatal azt ígérte, Áder János minden témába vágó nyilatkozatát eljuttatja a lapnak.)

Kapcsolódó
Keserű György Miklós: az oltás már kevés a 4. hullámhoz
Az akadémikus szerint a fertőzés megelőzéséhez minden rendelkezésre álló eszközt be kell vetni. Egy kis csoda is segítene.

Áder János ugyanakkor felidézte azt keddi hírt, amely szerint egy oltástagadó család minden tagja kórházba került, az apa meghalt, az anya életveszélyben, az pedig kérdéses, a gyerekek túlélik-e.

Ennél nem is lehetne egyértelműbb bizonyíték, hogy azt mondhassuk, emberek, térjetek már észhez, még elkerülhetitek az ilyen tragédiát, hiszen van oltóanyag, ingyen van, választani is lehet, sorban állni sem kell

– fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik