Belföld

Perújítás kezdődik a tíz évvel ezelőtti Hajógyári-szigeten történt gyilkosság ügyében

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Egy új tanú vallomása alapján rendelték el a perújítást a korábban az emberölés vádja alól jogerősen felmentett egykori kidobóemberek ügyében, írja a Magyar Nemzet. A Fővárosi Törvényszék holnapra tűzte ki a perújítási tárgyalást az ügyben.

A vád szerint Vizoviczki László Dokk nevű szórakozóhelyén vertek össze egy vendéget, akit megaláztak, kihúzták a Dunához és a folyóba dobtak.

A tárgyalási jegyzék szerint B. Ádámot és Z. Alfrédot azzal vádolják, hogy 2011. december 2-án éjjel – miközben biztonsági őrként szolgálatot teljesítettek egy szórakozóhelyen a Hajógyári-szigeten – részt vettek egy férfi bántalmazásában, akit eszméletlen állapotban a Dunába dobtak.

A 21 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A vádlottakat korábban – bizonyítottság hiányában – felmentették az ellenük társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól. A perújítást egy, a bűncselekményről újabb információt nyújtó tanú jelentkezése miatt rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla.

A Magyar Nemzet emlékeztetett a tíz évvel ezelőtti esetre. Azt írták, hogy a későbbi áldozat, H. Géza a barátaival italozott, amikor ittasan véletlenül a vállával nekiment az egyik vádlottnak, aki erre fellökte őt. Miután H. Géza felállt és továbbindult, a kidobók úgy döntöttek, hogy ittassága miatt kikísérik a szórakozóhelyről.

A vád szerint a fiút mindeközben szidalmazták, nadrágját lehúzva félmeztelenre vetkőztették, és a fagypont körüli hőmérséklet ellenére kivitték a szabadba.  Ezután a parkolóban B. Ádám gyomron rúgta a sértettet, majd az eljárás során nem azonosított személyek is ütötték, rúgták úgy, hogy ezalatt a két vádlott a karjánál fogva tartotta őt.

Az eszméletlen, félig meztelen fiatalembert ezután a biztonsági emberek egy hét méter magas támfalról a Dunába dobták a vádirat szerint.A Fővárosi Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat, mivel kétséget kizáróan nem lehetett igazolni, hogy a gyilkosságot ők követték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik