Belföld

A MOK nem, a Fidesz megtartja kongresszusát  

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Kihívó nélkül, újabb két évre megválasztják elnöknek Orbán Viktort.

Vasárnap Budapesten, a Hungexpón tartja a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát. Hollik István, a párt kommunikációs vezetője az MTI-vel közölte, több mint kétezer résztvevővel számolnak: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról és hatszáz vendéget is várnak.

Hollik István hangsúlyozta: a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva. Előzőleg a Magyar Orvosi Kamara tudatta, a járványügyi helyzet miatt elhalasztja 400 fős küldöttgyűlését.

Kapcsolódó

A délelőtt 10 órakor kezdődő esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek. A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről. A  posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök, akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek. (Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta a Fidesz elnöke.)

A párt alelnökei közül vasárnap újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, de a családügyi tárca nélküli miniszteri posztot betöltő Novák Katalin helyére új alelnököt választanak. Az MTI sajtóértesülések alapján azt írja, hogy a posztra Gál Kinga EP-képviselő a legesélyesebb.

Kapcsolódó
Négy esélyes lehet a Fidesz alelnöki posztjára
Holnap tartja tisztújító kongresszusát a Fidesz, Orbán Viktor várhatón fél háromtól mond beszédet.

Hollik István azt mondta: a kongresszuson beszédet mond több miniszter (Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Novák Katalin, Varga Judit) Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető, majd végül fél három körül Orbán Viktor is.

Frissítés! 

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a szóvivő a  tisztújító kongresszus kapcsán azt mondta, a Fidesz 2010-ben egy romba döntött országot örökölt a baloldaltól, de az elmúlt 11 évben az ország talpra állt és megy előre.

Az elmúlt 11 évben visszaszorították a munkanélküliséget, a minimálbér csaknem háromszorosára nőtt, megvédték az embereket a migrációtól és leverték a rezsiárakat, ezért a kongresszus arról szól, hogy készek folytatni a munkát, ami alapján

ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben.

Hollik István szerint a számok is azt igazolják, a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott. Szerinte a küldöttek száma is jelzi, ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz-KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a  kormányzati stabilitást. Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. Ez ma Magyarországon megadatott – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik