Belföld

Négy esélyes lehet a Fidesz alelnöki posztjára

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Holnap tartja kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. Mivel Novák Katalin nem indul újra, így a családokért felelős tárca nélküli miniszter alelnöki pozícióját új ember veheti át. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat.

Hollik István a Magyar Nemzettel közölte, hogy az eseményen nem kötelező a maszkhasználat, de szükséges az oltási igazolvány megléte. Hangsúlyozta, hogy a kongresszuson részt vevő küldöttek, valamint a meghívott vendégek közül mindenki be van oltva. 1470 küldött részvételével tartják meg a kongresszust.

A kongresszus délelőtt 10 órától várhatóan 16 óráig tart majd, ahol szavaznak a pártelnöki pozícióról, amire egyetlen jelölt van, Orbán Viktor. A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Orbán Viktor várhatóan fél háromtól mond beszédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik