Belföld koronavírus

Elhalasztotta országos küldöttgyűlését a Magyar Orvosi Kamara

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A Magyar Orvosi Kamara péntek este tette közzé honlapján, hogy a november 27-re kitűzőtt országos küldöttgyűlését elhalasztja. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kincses Gyula MOK-elnök bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, az erről szóló voksolást is ekkor tartották volna.

A MOK elnöksége a közzétett tájékoztatásban azt írta, noha nagyon várták a küldöttgyűlést, a járvány felerősödése, a közelmúlt szomorú számadatai és a járvány drámai növekedését mutató előrejelzések új megvilágításba helyezték a kérdést.

Egy négyszáz orvost zárt térbe foglaló gyűlés megtartása már nem egyszerűen jogi, hanem ellátásbiztonsági, járványügyi és etikai kérdéssé vált. Bár a küldöttek mostanra legalább két oltást felvettek, az esetleges tünetmentes fertőzés továbbadásának kockázata mellett figyelembe kellett vennünk azt a lehetőséget is, hogy a járvány várható csúcsa közelében számos küldött nem tudja munkáját otthagyni, így alacsony részvétel mellett a gyűlés legitimitása, az ott hozott döntések is megkérdőjelezhetővé válnak

– fogalmaztak. Egyúttal jelezték, hogy a küldöttgyűlést a járvány által megengedett legkorábbi időpontban igyekeznek megtartani, de ez a kamara szerint reálisan csak 2022 tavaszára várható.

(via napi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik