Belföld

Három és fél évet kapott a kecskeméti nő, aki húsvétkor okozta párja halálát

Három és fél év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt az 59 éves kecskeméti nőt, aki két és fél évvel ezelőtt részegen combon szúrta az élettársát, amelytől a férfi elvérzett és meghalt.

A pár 20 éve élt együtt Kecskeméten szerény körülmények között. Alkalmi munkákból éltek, mindketten rendszeresen italoztak, időnként lerészegedtek, de ennek ellenére komolyabb veszekedés, tettlegesség nem fordult elő közöttük.

Az ominózus reggelen szeszes italokat vettek, majd az otthonukban mindketten leittasodtak és ebéd után elaludtak. Este hat körül ébredtek fel, majd összevitatkoztak a házuk folyosóján.

A vita során a nő combon szúrta a férfit. A szúrás a combi verőeret találta el, ami miatt a seb nagyon vérezni kezdett. Az asszony betámogatta a súlyosan sérült és ittas férfit a szobába, ahol a férfi az ágyra hanyatlott. A nő megpróbálta a párja ruházatával a vérzést elállítani, de a férfi rövid időn belül meghalt.

Ezután a nő a véres ruházatát beáztatta, a kést eltüntette, majd elkezdte felmosni a vért a folyosón. Végül este 7 óra körül az asszony értesítette az egyik szomszédot, aki a férfit meglátva azonnal értesítette a mentőket, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi halálát a bal comb verőerét ért szúrás miatt kialakuló vérvesztés okozta. A nő nem ismerte be a bűnösségét a nyomozati szakban, mert az ittassága miatt nem emlékezett rá.

A vádlott és védője fellebbezéssel éltek az elsőfokú ítélet ellen, azonban a másodfokú eljárásban, egyetértve a fellebbviteli főügyészség indítványával, a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik