Belföld

Meghalt a kórházban az a munkás, aki áramütés miatt zuhant le egy építkezésen

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az 51 éves felelős műszaki vezetővel szemben, akinek a gondatlansága miatt meghalt egy munkás egy berettyóújfalui építkezésen.

A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták a 2019 nyarán történt tragédia ügyét. A gyanú szerint a baleset bekövetkezésében pedig közrejátszott az építkezés felelős műszaki vezetőjének mulasztása is.

A homlokzat előtt egy légkábel futott, amihez a munkás egy vízmértékkel hozzáért, áramütést szenvedett, majd lezuhant a födémről. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

police.hu

A nyomozás adatai szerint a felelős műszaki vezetőnek gondoskodnia kellett volna arról, hogy az áramszolgáltató a légkábelt áthelyezze vagy földkábelre váltsa át. A rendőrök a szükséges bizonyítékok és szakértői vélemények beszerzését követően gyanúsítottként hallgatták ki az 51 éves nőt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a debreceni lakossal szemben. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik