Belföld koronavírus

Bencsik János a parlamenti képviselőknek is kötelezővé tenné a Covid-oltást

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI
Jelenleg csak a parlamenti dolgozóknak kötelező felvenni a Covid-oltást, a képviselőknek nem.

Egy napja jött a hír, hogy a parlamenti alkalmazottaknak kötelező lesz felvenni a koronavírus elleni védőoltást. Ám hamar érkezett a kiegészítés is, hogy a képviselőkre ez nem vonatkozik, hisz ők nincsenek munkaviszonyban az Országgyűléssel. Ugyan ez jogilag logikus, de járványügyileg furcsa, így Bencsik János független képviselő benyújtott egy határozati javaslatot, aminek lényege, hogy

minden parlamenti képviselő számára kötelező legyen az oltás.

A Polgári Válasz párt elnöke így érvelt: „Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem csak egy lehetőség számunkra. Ez a kötelességünk.” Felidézi közleményében, hogy januárban az emberi erőforrási miniszterhez, Kásler Miklóshoz fordult azzal, hogy a képviselők majd az elsők közt vegyék fel az oltást, jó példát mutatva az embereknek. Akkor szerinte kitérő választ kapott. Tudja azonban, hogy a képviselők zöme már beadatta a védőoltást,

most azonban itt az ideje, hogy egy jogi aktussal jelképesen is közösséget vállaljunk azokkal a honfitársainkkal, akik a járvány elleni küzdelem során felelősen jártak el, és bátorítsuk a kételkedőket.

Bencsik azt kéri, legyen az Országgyűlés a kormánynál is bátrabb, mivel utóbbi a munkaadók vállára helyezte a döntés súlyát. Így zárta mondandóját:

Vállaljuk a felelősséget és a példamutatást! Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor legyen a képviselők számára is az!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik