Belföld koronavírus

Országos Kórházi Főigazgatóság: a megyei ellátások átszervezésére is sor kerülhet

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a hvg.hu megkeresésére megerősítette, elnapolhatják egyes kórházakban a halasztható műtéteket, sőt, a járvány korábbi hullámában tett intézkedésekhez hasonlóan a megyei ellátások átszervezésére is sor kerülhet.

A tájékoztatás szerint a kórházak is rugalmasan alkalmazkodnak a járvány alakulásához, igény szerint bővítik a koronavírusos betegek ellátásba bevont kórházi helyek és egészségügyi dolgozók számát.

Az OKFŐ hangsúlyozta azt is, hogy a súlyos megbetegedés, illetve a kórházi kezelést igénylő állapot kockázata csökkenthető az oltás felvételével, a járvány negyedik hullámában pedig a legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy oltassa be magát, ezzel segítve a járvány terjedésének megfékezését, valamint tehermentesítve az egészségügyet.

A hivatalos kormányzati tájékoztató honlapon először reggel közölték, hogy a betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

Ezzel kapcsolatban viszont részleteket nem közöltek, így azt sem, hogy milyen kórházakról lehet szó.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik