Nagyvilág koronavírus

Már ipari oxigént is használhatnak a Covid-betegeknél Romániában

Andreea Alexandru / MTI / AP
Andreea Alexandru / MTI / AP
Az ügyvivő kormányfő ezt a megoldást találta a kórházi oxigénhiányra.

Romániában a kórházak az orvosi helyett a jövőben ipari oxigént is használhatnak a Covid-betegek lélegeztetésére – írja a Maszol.ro az ügyvivő miniszterelnökre hivatkozva. Florin Citu a Facebook-oldalán az orvosioxigén-gyártók képviselőivel tartott csütörtöki találkozója után jelentette ezt be.

Az ügyvivő kormányfő szerint a katasztrófavédelmi főigazgatóság szakemberei is ott voltak a megbeszélésen, amelyen megoldásokat kerestek a kórházak oxigénhiányra. A tanácskozáson arra jutottak, hogy ipari oxigénnel is helyettesíthető a betegek lélegeztetésére használt orvosi oxigén.

Florin Citu jelezte, a találkozón kérte, hogy dolgozzanak ki egy olyan mechanizmust, amely két vagy akár három oxigénforrást is  biztosít a kórházaknak, amelyek többsége jelenleg csak egy ilyen  forrással rendelkezik. Így szerinte a jövőben elkerülhető a betegek lélegeztetésének veszélyeztetése.

Koronavírus - Még több hír a témában

Romániában az elmúlt 24 órában 8971 új koronavírus-fertőzést igazoltak és 489 halálesetet jelentettek, de ezek közül 55 korábban történt, csak most kerültek nyilvántartásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik