Belföld

Orbitális kormányzati csalás – mondta Kövérnek a határon túli pénzekből vett villáról Szabó Tímea

Kövér László házelnök vezetésével indult hétfőn a parlament, és rögtön az első napirendelőtti felszólaló, a párbeszédes Szabó Tímea éppen neki, Kövérnek címezte a mondandóját.

Szabó amikor arról beszélt, hogy miközben a fideszes házelnök az egyik legnagyobb szószólója a határon túliak megsegítésének, kiderült, hogy Kövér kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a családja használ egy II. kerületi villalakást, amit egy elvben határon túli magyar fiatalokat támogató alapítvány vásárolt meg 240 millió forintért. Szabó a 24.hu múlt heti cikkével szembesítette a házelnököt.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány 2019-ben külföldi forrásból kapott 322 millió forintot, ami jóval több, mint a 2017-ben elfogadott civiltörvényben meghatározott 7,2 millió forint támogatási küszöb. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Visontai Kálmán, Veress munkatársa a parlamentben. A százmilliós támogatás egy tajvani üzletembertől érkezett, aki Kövér jó barátja, miután ő mentette meg a politikus szülővárosában, Pápán a húsüzemet a csődtől.

Ez az egész egy orbitális kormányzati csalás, Kövér László és köre, akik a leghangosabbak a határon túli magyarok támogatásában, konkrétan ellopták a határon túli fiataloknak szánt pénzt, és abból a haveroknak vettek luxus villát, luxus autót

– mondta Szabó.

A képviselő közölte, hogy Transparency International rendőrségi feljelentése után a Párbeszéd is a hatóságokhoz fordul. A Párbeszéd a NAV pénzmosás és terrorizmus ellenes irodájától kér vizsgálatot, mert szerinte a csalás, a pénzmosás, vesztegetés elfogadása gyanúja, valamint számviteli törvény megsértése is felmerült az ügyben.

Kemény dolgok ezek olyanoktól, akik még törvényt is hoztak, hogy démonizálják a civil szervezeteket

– mondta Szabó hozzátéve, hogy mindez azért érdekes, mert az alapítvány elfelejtette bevallani a saját külföldi adományait.

Vajon mit érdemel az a bűnös, aki nem tartja be a Fidesz törvényeit?

Szabó szerint ezt a kérdést Kósa Lajosnak is fel lehetne tenni. Emlékeztetett rá, hogy Kósa „kikotyogta”, hogy az állam vett a Pegasus-szoftverből, és „titkosszolgálati eszközökkel figyelnek meg ellenzéki politikusokat”. Szabó szerint „tudjuk, mit csinálnak, de ez nagyon forró pite. Tudják, a hatalmuknak lassan vége lesz, és önök ettől rettegnek, és emiatt a legsötétebb putyini útra térnek rá, az ellenzéket karaktergyilkolni akarják. De vigyázzanak: ebben az országban többen vannak a kormányváltást akaró emberek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik