Belföld

Három és fél éve nyomoznak az erőszakkal vádolt igazgató ügyében – még nincs gyanúsított

Bielik István/24.hu
Bielik István/24.hu
A korábbi fideszes polgármester jelenleg is nevelőtanárként dolgozik.

Három és fél éve nyomoz a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt egy XIII. kerületi iskolában történt gyermekbántalmazási ügyben, de gyanúsított még nincs – ez derült ki a rendőrség 24.hu-nak küldött válaszából. Annyit még hozzátettek, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt nem tudnak további információt adni.

Putnoki Zsolt, a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója 2018 áprilisában keveredett gyermekbántalmazási ügybe. Akkor Újkenéz korábbi fideszes polgármesteréről a 24.hu-nak azt állították szülők és tanárok, hogy az igazgató több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat roma gyerekek szenvedték el.

Az egyik eset 2018 áprilisában történt, akkor Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja:

Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett, de a kisfiúval szembeni eljárást hamar megszüntette a nyomozó hatóság.

A tankerület hónapokon keresztül kiállt Putnoki mellett, még akkor is, amikor a rendőrség már nyomozni kezdett kiskorú veszélyeztetése miatt, és egy közmeghallgatáson több tanár a nyilvánosság előtt mondta el, hogy az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat. Putnoki végül júliusban közös megegyezéssel távozott az általános iskolából, de komoly káoszt hagyott maga után. Az iskolából a tanárok több mint fele távozott, a tanév végén 24 pedagógus szüntette meg a munkaviszonyát, mert nem akartak tovább Putnokival együtt dolgozni, és a diákokat is sorra átíratták a szülők másik iskolába.

Putnoki viszont hamar talált magának új munkahelyet, és 2018 augusztusában már a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium nevelőtanáraként dolgozott. Az intézményvezetőt írásban kérdeztük arról, hogy a volt polgármester még a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumban dolgozik-e, és ha igen, akkor milyen munkakörben. Arra is rákérdeztünk, hogy neve miért nem szerepel a nevelőtestület tagjai között, de nem kaptunk választ Virágh Krisztina igazgatótól.

A recepción egyébként kérdésünkre azt mondták, hogy Putnoki továbbra is az intézményben dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik