Belföld

Kilenc évet kapott F. László, aki tíz évig bujkált külföldön a fiatal párja megölése után

Kilenc év börtönre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék F. Lászlót, aki tíz évig bujkált külföldön a 22 éves élettársa, Barbara megölése után.

A 46 éves férfi Nyíregyházán élt az élettársával. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, gyakran veszekedtek, a férfi többször is bántalmazta a fiatalabb párját. Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2008. május 3-án is megverte Barbarát, aki a velük közös telken, de külön lakrészben élő szomszédoktól kért segítséget, de ők tartottak a vádlott agresszív viselkedésétől, ezért elzárkóztak ettől.

A férfi ezt követően beparancsolta a nőt a házukba, ahol tovább folytatta bántalmazását addig, amíg az asszony el nem vesztette az eszméletét. A bántalmazás következtében Barbara minimum 32 sérülést szenvedett el. A férfi másnap magára hagyta az áldozatát és külföldre szökött.

Az asszonyra közös ismerősük talált rá a lakásban eszméletlen állapotban és értesítette a mentőket. A 22 éves nő nem sokkal a kórházba szállítás után meghalt. A férfi külföldön új családot alapított és vállalkozásba kezdett.  Tíz évvel később Dominikán fogták el.

A férfi az eljárás során elismerte, hogy bántalmazta a korábbi élettársát, de annak intenzitását vitatta és akként nyilatkozott, hogy nem akarta a nő halálát. Ezzel szemben a bíróság megállapította, hogy a terhelt hosszabb időn át, folyamatosan bántalmazta testszerte a nőt, ezért úgy ítélte meg, hogy a tettes ezen magatartásával belenyugodott tette következményébe, és abba, hogy az akkori élettársa életét vesztheti a bántalmazás következtében.

Ezt támasztja alá az is, hogy a férfi nem kért segítséget Barbarához még akkor sem, amikor az asszony eszméletét vesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosabb büntetésért, míg F. László és védője eltérő minősítésért és enyhébb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik