Belföld koronavírus

Kósa Lajos: A mostani védekezés szintje bőségesen elegendő

A covid elleni védekezés az nem népszavazás vagy aláírásmennyiség kérdése. Bármikor össze lehet szedni 30 embert, aki azt követeli kormánytól, hogy tiltsa be az oltásokat. Annak sem tennék eleget.

Így kezdte értékelését az RTL Klub Híradójának Kósa Lajos, aki a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökeként tagja az operatív törzsnek.

Mint mondta, van egy hivatalos hierarchia, amely hivatott dönteni, hogy mikor kell szigorítani.

A mostani védekezés szintje szerintem bőségesen elegendő. A legfontosabb az lenne, hogy mindenki azt mondja, hogy oltassa be mindenki magát és a harmadik oltást is vegye fel, mert a legbiztosabb védekezés nem a maszk, a különböző szigorító intézkedések sokasága, hanem az oltás

– magyarázta.

Megjegyezte, sok egészségügyi szakember van különböző álláspontokkal, ezek még megalapozottak is lehetnek, de összességében kell értékelni a helyzetet.

Az intézményvezetők jelentős körének megengedtük azt, hogy tegyen a saját járványügyi helyzete értékelése kapcsán úgy, ahogy azt jónak látja

– mondta.

Példaként említette a Debreceni Egyetemet, ahol kötelező a maszkviselés, valamint azt is, hogy a főpolgármester is tett hasonló kezdeményezést, bár szerinte furcsa, hogy ezt csak ajánlásként tette, amit külön nehéz értelmezni.

Nem látjuk egyelőre indokoltnak azt, hogy lépjünk, de a helyzet hétről hétre változhat, tehát természetesen résen vagyunk és figyeljük az adatokat és köszönjük az aláíróknak az aggodalmat

– tette hozzá.

A Kósa által elmondottak alapján tehát a kormány úgy látszik, nem tervezi bevezetni a zárt helyeken sem a maszkviselést, pedig ezt egyre több szakértő tartja elengedhetetlennek.

Kapcsolódó
Íme három járványügyi intézkedés, amit követel az ellenzék
Persze a spanyolviaszt ők se találták fel: maszk, teszt, oltás.

Hétfőn 3125 új koronavírusos esetet regisztráltak, jelenleg az aktív fertőzöttek száma 28 257. Elhunyt 36 beteg. 1 798 embert ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!