Belföld koronavírus

Nem mindig lehet budapesti időpontot foglalni harmadik oltásra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nem biztos, hogy elsőre sikerül időpontot foglalni harmadik oltásra – legalábbis ezt tapasztaltuk akkor, amikor szerdán próbálkoztunk. Jellemzően Budapesten fordulhat elő, hogy az EESZT rendszere nem ajánl fel egyetlen időpontot és helyszínt sem, és azt közli a próbálkozóval, hogy

nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont.

Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy valóban vagy tartósan nincs, talán csak annyit jelez, hogy a próbálkozás idején éppen elfogyott minden lehetséges alternatíva.

Tapasztalataink szerint akár pár perc elteltével is érdemes újrapróbálkozni. Így tettünk délelőtt is, miután először egyáltalán nem tudtunk Budapesten foglalni  az október 27 és november 17. közötti időszakra. Fél óra elteltével már két újpesti helyszínt is feldobott több száz lehetőséggel, még később pedig már legalább tíz budapesti helyszín közül lehetett szelektálni.

Megkerestük a Nemzeti  Népegészségügyi Központ sajtóosztályát, pontosan hogyan működik a rendszer, mi alapján nyitják meg az új időpontokat. Választ egyelőre nem kaptunk, de egy korábbi kérdésünkre, amelyet egy kórházi oltópont megszüntetésével kapcsolatban tettünk fel, azt válaszolták:

a működő oltópontok számát a fővárosi és megyei oltási munkacsoportok folyamatosan az aktuális oltási igényekhez igazítják.

Szerdai adatok szerint 1 millió 141 ezren vették fel eddig a harmadik oltást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik