Belföld

Gyurcsány Ferenc: 1956 ismét elbukott, most a hatalomhazugság verte le

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hosszú bejegyzésben emlékezett meg saját Facebook-oldalán az 1956-os forradalom évfordulójáról Gyurcsány Ferenc. A Dk elnöke szerint 1956 ismét elbukott. „Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le” – fogalmazott. Gyurcsány a 2006-os eseményekről is véleményt formált:

Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.

A DK elnöke szerint 2006 őszén „a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza. A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal. Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne.”

Gyurcsány úgy fogalmaz: „szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.”

Szólnék! Itt van 1956. Rákosi világa. Oroszok. Petőfi kör. Nagy Imre, Maléter meg a többiek. Munkástanácsok. Sinkovits, Darvas. Meg a haza, benne a magyar nép. Nem fontosak? Jövőre választás lesz. Meg egyébként is Gyurcsány. Bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek. Fidesz párttag könyvecske a történelem antikváriumában kis ráfizetéssel majd kapható lesz. A sorbanálláshoz kéretik sorszámot húzni. És azt mondják, ki lesz írva: énekelni és a földre köpni tilos

– zárja a bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik