Belföld

A kormánynak lövése sincs, hogy áll a Biodóm építkezése

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A panaszkodó fővárosra panaszkodott Fürjes Balázs államtitkár. Nagyon úgy tűnik, a két fél nem akar a másikkal kommunikálni.

Nemrég írtunk róla, hogy annyira megdrágult a Fővárosi Állat- és Növénykerthez kapcsolódó Biodóm ára, hogy a főváros azzal fordult a kormányhoz, vegye át és fejezze be a projektet. Mindezt persze csak azután, hogy a Biodóm telkét telekkönyvileg is leválasztották az Állatkert telkéről, így könnyebb lenne az átadás. A főváros ráadásul arra panaszkodott szerdai közleményében, hogy a kormány alig áll szóba Budapesttel ebben az ügyben.

Kapcsolódó
A főváros jogilag leválasztaná az állatkertől és átadná az államnak a Biodómot
A beruházás becsült összköltsége 16 milliárd forintról 64 milliárd forintra ugrott 2019-ig.

Pár órával később Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az ATV Híradójának reagált, és azt mondta, “beszélhetünk az átadás-átvételről, de ha valaki okozott egy problémát, annak megoldásában is részt kell vállalnia”. Az államtitkár is pont azt mondja, amit a főváros, hogy nincs elég információjuk, nem tudják, hogy áll a beruházás. Hozzátette, Budapest 43 milliárd forintot kapott az államtól, hogy befejezze a Biodómot, és sajnálja, hogy így sem tudtak megbirkózni a feladattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik