Közélet

Nem nyomoz a rendőrség a 3-as metró és az állatkerti Biodóm túlárazása miatt

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Nem nyomoz a rendőrség a 3-as metró és az állatkerti Biodóm miatt a fővárosi vezetés által tett feljelentések ügyében – jelentette be Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese pénteki online sajtótájékoztatóján.

A városháza hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést mindkét esetben, de a rendőrség bűncselekmény hiányában, „zéró nyomozás után” lezárta az ügyeket – mondta a politikus.

Gy. Németh Erzsébet elképesztően rossz és hibás döntésnek nevezte, hogy az előző városvezetés a „régi, kriptaszökevény” metrókocsikat újíttatta fel.

Nem szolgálta a budapestiek érdekeit, hogy klíma nélküli, elavult kocsikat kaptak 70 milliárd forintért, viszont az üzlet „gyanúsan túlárazott” volt – tette hozzá.

A Biodóm építése eredetileg 12 milliárd forint körüli összegről indult, a vége azonban több mint 65 milliárd forint körül lett volna – mondta a politikus.

A Demokratikus Koalíció azon dolgozik, hogy 2022-ben leváltsa a kormányt, és azután ne maradjon büntetlenül egyetlen ilyen ügy sem – közölte.

A hatóságok ne a bűnözőket védjék, hanem végezzék a munkájukat, az elvileg a fejlődést szolgáló beruházások pedig ne ellopható milliárdokat jelentsenek! – mondta Gy. Németh Erzsébet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik