Belföld

Négy évet kapott a férfi, aki életveszélyes fejsérülést okozott a felesége ismerősének

Négy év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a baranyai férfit, aki féltékenységből okozott életveszélyes sérülést a felesége ismerősének. A terhelt 2019 elején többször is összeveszett a nejével.

Az egyik áprilisi napon a felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfi ismerősét, akivel megbeszélnivalója volt. A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a felesége otthon felejtett telefonjáról sértő tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd a másik férfi házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett és a felesége beszélgetett.

A terhelt kinyitotta a kerítés zárját, majd az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel két alkalommal nagy erővel fejbe ütötte a házigazdát. A bántalmazás következtében a férfi súlyos, életveszélyes állapotot eredményező fejsérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság négy évre ítélte az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés miatt. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság azonban helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik