Belföld

Vasrúddal támadt a rendőrökre, majd gödörbe ugrott egy zavart férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőröket ért támadás miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az Országos Mentőszolgálat kért rendőri segítséget áprilisban egy fenyegetőző, zavartan viselkedő férfi ellátásához egy Fejér megyei településen.

A szolgálatot teljesítő rendőrök megérkezésekor az 58 éves férfi az ingatlan udvarán tartózkodott, ahol az intézkedő rendőrök felszólították, hogy működjön velük együtt, ő azonban ennek nem tett eleget. A férfi vállán lévő  hevederben egy ácskalapács volt, továbbá egy egyméteres és egy másfél méter hosszú vasrudat tartott magánál.

ugyeszseg.hu

A megalapozott gyanú szerint az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a nála lévő eszközöket, ő azonban figyelmen kívül hagyta ezt a felszólítást is. Amikor az elkövető észlelte, hogy a rendőr elővette a szolgálati könnygázsprayt, elindult  felé és a jobb kezében tartott vasrudat a válla fölé emelve célzottan a rendőr irányába dobta, ami körülbelül egy méterre esett le a rendőr előtt a földre.

A fentieket követően a másik rendőr is az elkövető felé indult, amikor a férfi a bal kezében tartott vasrudat is eldobta úgy, hogy a rendőrnek el kellett lépnie, hogy a vasrúd ne találja el. A férfi ezután futva menekülni kezdett, majd az udvaron lévő gödörbe ugrott, ahol további támadásra alkalmas eszközök és szerszámok voltak. Végül a rendőrök megtörték a férfi ellenállását és megbilincselték.

Tekintettel arra, hogy  a férfi  a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozta, a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik