Belföld

Publicus: A Karácsony vezetésével felálló ellenzéki lista tudja legyűrni a Fidesz-KDNP-t

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A bizonytalan szavazók közül Karácsony Gergelynek van a legnagyobb tartaléka, így jelenleg csak az ő vezetésével felálló ellenzéki lista tudja legyűrni a Fidesz-KDNP-t – erre jutott a Publicus Intézet friss, a Népszava számára készített felmérésében. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje vezette ellenzéki összefogás a bizonytalanok körében a voksok 35 százalékra számíthat, míg Dobrev Klára a DK, és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom aspiránsával felálló egyesülés a szavazatok 31 százalékával számolhatna. Szerdán a Republikon Intézet kutatása arra jutott, hogy amíg Karácsony nagy valószínűséggel megnyerné a második fordulót Dobrevvel szemben, addig Márki-Zay Pétert Dobrev Klára szoros küzdelemben ugyan, de legyőzné.

Szerdán a Závecz Research Márki-Zay Pétert mérte erősebbnek Karácsony Gergellyel szemben. Korábban a Medián kutatóintézet felméréséből derült ki, hogy az előválasztás második fordulójára Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelölt aspiránsok közt felzárkózott a második helyre Dobrev Klára mögé, és jelentős előnnyel maga mögé utasította Karácsony Gergelyt.

Kapcsolódó
A Medián szerint fordult a kocka: Dobrev továbbra is vezet, de Márki-Zay feljött, és nagyon megelőzte Karácsonyt
Az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelöltek támogatottsága egy hét alatt nagyot változott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik