Belföld

Múlt héten szabadult a kézist halálra gázoló szlovák terepjárós, letartóztatták

Letartóztatta a Győri Járásbíróság nyomozási bírája azt a 35 éves szlovák terepjáróst, aki hétfőn halálra gázolta a Jánossomorja fiatal kézilabdázóját, majd lelépett a helyszínről. A férfi másfél órával később Mosonmagyaróváron is elütött egy kétgyermekes férfit, akit súlyos fej-és gerincsérülésekkel vittek kórházba.

Kiderült, hogy a szlovák férfi már háromszor is volt büntetve korábban, és öt nappal a tragédia előtt szabadult Szlovákiában. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Az ügyészségtől megtudtuk, hogy a halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsított sofőr négyféle drogot is fogyasztott. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a drogfogyasztást, és azt mondta, hogy nem teljesen emlékszik a történtekre.

Kapcsolódó
Vallott a fiatal kézis lányt halálra gázoló szlovák terepjárós, négyféle drogot is fogyasztott
A 35 éves férfi beismerte a drogfogyasztást, de nem teljesen emlékszik a történtekre. Az elgázolt férfi életéért továbbra is küzdenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik