Belföld

Vallott a fiatal kézis lányt halálra gázoló szlovák terepjárós, négyféle drogot is fogyasztott

Négyféle drogot is fogyasztott az a 35 éves szlovák terepjárós, aki két szabályosan közlekedő biciklist is elgázolt hétfőn reggel, majd cserbenhagyta őket.

A Jánossomorján történt balesetben a helyi kézilabdacsapat 20 éves kapusa, Budai Viktória olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másfél órával később Mosonmagyaróváron elütött kétgyermekes férfit pedig nagyon súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Gál Katalin Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre megerősítette, hogy négyféle drogot is fogyasztott a szlovák sofőr, és kérdésünkre elmondta, hogy mit mondott a kihallgatásán a halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsított sofőr.

A kábítószer-fogyasztást elismerte, s csak részlegesen emlékszik a bűncselekményekre. Néhány emlékképet előadott, és azt mondta, hogy nem teljesen emlékszik a történtekre

– mondta Gál, hozzátéve, hogy az ügyészség már indítványozta is az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

Az elgázolt férfivel kapcsolatban a Blikk azt írja, hogy a koponyasérülést szenvedő kétgyermekes édesapa már egy idegsebészeti műtéten is átesett. Emellett eltört a gerince és belső vérzése is keletkezett, s jelenleg is küzdenek az életéért.

A szlovák cserbenhagyó gázoló letartóztatására várhatóan még a mai nap sor kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik