Belföld

Újabb, náci időket idéző fotó jelent meg a jobbikos alpolgármesterről, sőt, egy korábbiról is

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Még Szeptemberben jelent meg egy olyan fotó az atv.hu-n Ózd jobbikos alpolgármesteréről, Farkas Péter Barnabásról, amin az volt látható, hogy a politikus egy katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt kinyújtott, feltartott karral áll. Az alpolgármester állította, nem náci karlendítést mutatott be, hanem csak integetett a fotón.

Most a naphire.hu hozott nyilvánosságra egy olyan fényképet, amelyen Farkas, ha lehet ilyet mondani, „még kevésbé integet, mint az előző képen, és még jobban karlendít”. A kép itt tekinthető meg.

Farkas Péter Barnabás egyébként elég meglepő módon vereséget szenvedett az előválasztáson egy helyi MSZP-s jelölttől. A Jobbik a korábban megjelent fotó ellenére nem határolódott el a jelölttől.

Frissítés: a Telex újabb fordulatot vitt a jobbikos-karlendítős ózdi sztoriba. Eszerint Farkas a korábbi ózdi, szintén jobbikos polgármester Fidrus Péterrel járt Lengyelországban, és egymást fotózták. Fidrus azonban a túra óta összeveszett a jobbikos vezetéssel, és már nem alpolgármester: ezek alapján úgy tűnik, a Farkasról előkerülő fotó valamiféle bosszú lehetett. A Telex egyébként Fidrusról is hoz nácis fotót.  A két jobbikos, karlendítős politikus feltehetően egymást fotózhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik