Belföld

Ma újra leül egyeztetni egymással Karácsony és Márki-Zay

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ma délután 2 órakor kezdődik Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely egyeztetése Hódmezővásárhelyen. Az A-terv szerint az előválasztás első fordulójában harmadik helyet szerzett Márki-Zay délután 4 órakor tartana sajtótájékoztatót, de az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom azt közölte, hogy a megbeszélés függvénye sok minden, így az sincs kizárva, hogy együtt tartanak sajtótájékoztatót, és a 4 órás időpont sem fix.

Pénteken már volt egy egyeztetés a két miniszterelnök-jelölt között. Azt kommunikálták mindketten, hogy valamilyen formában összefognak az előválasztás második, október 10-16. közötti második fordulójára, együtt indulnak, csak még nem dőlt el, melyikük lép vissza a másik javára. A harmadik induló Dobrev Klára, a DK jelöltje lesz, aki megnyerte az első fordulót. Vasárnap Karácsony és Márki-Zay is Budapesten gyűlést tartott.

Videós anyagunk a két gyűlés utáni helyzetről itt nézhető meg:

Kapcsolódó
Ki fogja előbb elrántani a kormányt: Karácsony vagy Márki-Zay?
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt indul az ellenzéki előválasztás második fordulójában, ám előbb-utóbb egyiküknek vissza kell lépnie a másik javára. De kinek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik