Belföld

„El kell menni a fejüket levágni” – újabb gyanúsítások a radikális csoportosulás ügyében

Újabb gyanúsításokat jelentett be pénteken az ügyészség az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében. Az erről szóló közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen élet és állam elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg.

Emlékeztettek, a gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül – meg nem határozható számú további személyt megszólítva – közéleti szereplők megölésére hívták fel.

A nyomozó ügyészség a csoport két vezetőjének letartóztatását indítványozta, amely indítvánnyal a bíróság egyetértve ezen kényszerintézkedést egy hónapra mindkettőjük vonatkozásában elrendelte – ismertette a Központi Nyomozó Főügyészség.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak.

Az ügyben közölt újabb gyanúsítás szerint egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”. Ezen gyanúsított kifejtette azt a nézetét is

tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni,…meg kell haljanak, nincs más!

Az ügyészség ezen gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról október 1-jén dönt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tagtoborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelezi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Kapcsolódó
Tagadják Posta Imréék az állam elleni bűncselekményeket, letartóztatták őket
Érdemi vallomást terjesztett elő a radikális magyar csoport két vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik