ugyeszseg.hu
Belföld

Tagadják Posta Imréék az állam elleni bűncselekményeket, letartóztatták őket

Letartóztatta az emberölés előkészületével és állam elleni bűncselekménnyel gyanúsított radikális magyar csoportosulásnak a két vezetőjét a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája, közölte megkeresésünkre a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Szabó József elmondta, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés, és bizonyítás megnehezítésének mellett az előkészületben maradt cselekmények megakadályozása érdekében rendelte el az őrizetben lévő két férfi letartóztatását.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az első kihallgatása során egyik gyanúsított sem tett vallomást, a folytatólagos kihallgatás során azonban mind a ketten érdemi vallomást tettek.

Egyikük mindkét gyanúsítás ellen panasszal élt, a másikuk pedig csak az állam elleni bűncselekmény közlése miatt tett panaszt. A panaszt a Központi Nyomozó Főügyészség bírálja el.

– mondta Kovács.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Posta Imréék létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt.

Egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának: „mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni.”

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelynek közösségi médiában történő megjelenítéséről gondoskodtak. A gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta Posta Imrééket.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.