Belföld

Jakab a karlendítésgyanúba keveredett jobbikos jelölttől nem vonja meg a támogatást

Vajda János / MTI Fotó
Vajda János / MTI Fotó

Hogy rövidre zárjam: eszemben sincs megvonni a támogatásomat – állt ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke amellett a Farkas Péter Barnabás mellett, aki a Jobbik jelöltjeként indul az előválasztáson Ózdon és környékén.

Farkasról pár napja jelent meg egy Lengyelországban három éve készült fotó, amelyen úgy tűnik, mintha a jobbikos politikus, Ózd alpolgármestere karlendítést végezne, a háttérben zsidóellenes feliratok láthatók. Ő azonban azt állítja, hogy nem náci karlendítést mutatott be, hanem integetett egy fotón.

Pénteken Karácsony Gergely, a miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló budapesti főpolgármester jelezte, hogy szerinte Farkas nem lehet jelölt, a Párbeszéd azt kérte a többi ellenzéki párttól, határolódjon el Farkastól, az LMP már nem is támogatja a jobbikos politikust.

Erre válaszul írta ma Jakab a Facebook-oldalán, hogy „ha ma lennének a választások, Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselőjelöltje Ózdon és környékén 6 százalékkal verné meg a Fidesz jelöltjét. Erre Budapest főpolgármestere arra szólít fel, hogy vonjam meg a támogatásomat a vidéki jelöltünktől, mert előkerült róla egy régi fénykép, ahol szerinte kart lendít. A jelölt szerint meg nem.” Ezzel indokolja azt Jakab, hogy aki képes legyőzni a Fideszt, azt minden erejével támogatja, nem vonja meg a támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik