Belföld

Vádat emeltek a DK egri kampányrendezvényén balhézók ellen

Demokratikus koalíció
Demokratikus koalíció

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azokkal a férfiakkal szemben, akik az erőszakos viselkedésükkel riadalmat és megbotránkozást keltettek a Demokratikus Koalíció nyári kampányrendezvényén Egerben.

Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt június 4-ei utcafórumán a szimpatizánsok mellett több rendezvényt megzavarni akaró tüntető is megjelent. A párt szimpatizánsai közül többen is megpróbálták távozásra bírni a zavargókat, de nem jártak sikerrel. Ezt megelégelve végül az I. rendű vádlott belerúgott a demonstrálók által használt hangfalba, amely emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva nekiütődött az egyik ember lábának.

Kapcsolódó

Ekkor a II. rendű vádlott kilépett a társai mellől, meglökte az I. rendű vádlottat, majd a két férfi kölcsönösen taszigálni kezdte egymást. Ennek során a II. rendű vádlott egy hirtelen mozdulattal elővette a gázfegyverét, és a kezét az elsütőbillentyűn tartva, azt a másik vádlott irányába tartotta. A cselekménynek a járókelők és fotósok megjelenése vetett véget.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában I. rendű vádlottat gyűlésen elkövetett garázdasággal és könnyű testi sértéssel, a másik elkövetőt pedig fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdasággal vádolja. Az ügyészség pénzbüntetést kért a terheltekre, továbbá indítványozta a gáz- riasztófegyver elkobzását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik