Belföld

Máris eltűnt a Pesti TV segélykiáltó nyílt levele

Balázs Ivándi Szabó / 24.hu
Balázs Ivándi Szabó / 24.hu

Tegnap nyílt levelet tettek közzé a pestisracok.hu-n a Pesti TV és a PestiSrácok.hu szerkesztőségének tagjai, mégpedig a munkájuk „ellehetetlenítése” miatt. Többek között azt írták benne, hogy „két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong.”

A nyílt levelet a Pesti TV és a PestiSrácok.hu teljes szerkesztősége szignózta.

Azonban ma már hiába kattintanánk a linkre, egészen más fogad a pestisracok.hu-n:

Köszönjük! címmel köszönik nézőiknek és olvasóiknak a sok születésnapi jókívánságot, kiállást és bátorítást. És egy egyperces videó. A segélykérő nyílt levél már sehol.

Frissítünk!

A Media1 pénteken délelőtt telefonon elérte Vaszily Miklóst, a Pesti TV-t tulajdonló Progressive Media társtulajdonosát, akitől megkérdezték, miért tűnt el a munkatársak közleménye a PestiSrácok oldaláról. Vaszily azt mondta, a Pestisrácok nevében nem, csak a Pesti TV nevében jogosult nyilatkozni, de azt el tudja mondani, hogy csütörtökön végül sikerült tisztázniuk a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel, a PestiTV egyik alvállalkozójaként tevékenykedő, a műsorok tartalmáért felelős Gerilla Press Kft. vezetőjével és a munkatársakkal.

Vaszily elmondása szerint Huthék végül megértették és elfogadták azokat a megrendelő Progressive Media részéről még a nyáron előre jelzett szerződéses változásokat, amelyek szeptember elsejétől léptek életbe, és amelyek lényege, hogy ezentúl az IKO Holding végzi a műsorok gyártását, az IKO-cég felel a technikai feladatokért, és Huthéknál a tartalmi, szerkesztői kompetenciák maradnak meg.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik