Belföld

A dél-pestieknek nehezebb lesz az életük decemberig

BKK
BKK
Elkezdődik az 50-es villamos vonalának felújítása, új buszsávok, villamospótló buszok, megváltozott forgalmi rend jönnek.

Megkezdődik a dél-pesti 50-es villamos vonalának felújítása, ami sok kényelmetlenséggel fog járni. Több közúti átjárót és hét peront is átépítenek (a XIX. kerületben a Kossuth tér és az Árpád utca, illetve a XVIII. kerületben a Baross utca és a Szarvas csárda tér megállókat), így az új, alacsony padlós CAF-villamosok is járhatnak majd erre – írja a BKK csütörtöki közleményében.

A felújítás ideje alatt pótlóbusz fog járni. Hogy a villamospótlók gyorsabban suhanjanak, plusz buszsávokat is kijelöl a BKK. Az ideiglenes megállókat szeptember 15-től építik ki, 18-án kezdődik a buszos pótlás Pestszentlőrinc, Béke tér és Villanytelep között, ez október 8-ig tart. Október 9-10-én pedig a teljes vonalon szünetel a villamosközlekedés, a Határ út és Pestszentlőrinc, Béke tér között az 50-es pótlóbusszal lehet utazni. Ezután október 11-től október végéig a Határ út és a Villanytelep között jár pótlóbusz.

Buszos alternatívákat is ajánlanak, érdemes lesz a a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbuszokat, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbuszt használni.

A felújított megállókat decemberben adják át.

Közúton is tessék figyelni!

A pótlóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be szeptember 18-tól a Vécsey utca–Üllői út szervízútja–Szigligeti utca szakaszon, október 9-től az Üllői úton a Határ útnál, továbbá október 11-től a Hengersor utca–Erkel Ferenc utca–Liszt Ferenc utca útvonalon. Ideiglenes buszsávot jelölnek ki az Üllői úton a belváros felé vezető oldalon a Haladás utca és a Tinódi utca között szakaszosan – írja a BKK.

Több mellékutcában is változik a forgalmi rend, szervizutakat zárnak le, megváltoznak a kanyarodási szabályok. Hogy valami jó hír is legyen, a felújítás végén több csatlakozó út- és járdaszakasz, buszmegállók, zebrák újulnak meg, 39 fát ültetnek és rendezik a zöldfelületet. A projekt nettó kb. 775 millió forintból készül, amit a fővárosi önkormányzat és az Európai Unió áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik