Belföld

Fejszével szétverte a sógora házát, a sajátját pedig fel akarta robbantani

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a kaposvári rendőrök azt a 44 éves alsóbogáti férfit, aki szétverte a sógora házát, majd fel akarta robbantani a saját otthonát. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi egy fejszével érkezett a sógora házához kedd délelőtt.

Miután rokona nem akarta beengedni, a 44 éves férfi betörte a fejszével az ajtót, majd közel félmilliós kárt okozott az ingatlan berendezési tárgyaiban és műszaki cikkeiben. A megrémült nő értesítette a rendőrséget, de az agresszor még az egyenruhások megérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Az esti órákban újabb bejelentés érkezett a somogyjádi körzeti megbízottakhoz, hogy füst gomolyog a délelőtti rongáló házából, az épület lángra kaphatott. A helyszínre rendőrök, tűzoltók és mentősök is érkeztek, akik közös munkával, a környéken élők segítségével megfékezték a lángokat.

police.hu

A katasztrófavédelem munkatársai az épület átkutatása során tűzgyújtásra utaló jeleket, és egy, a tűz útjába állított gázpalackot is találtak, mely csak a szakszerű és gyors oltásnak köszönhetően nem robbant fel.

A feltételezett elkövető egy fán rejtőzködve nézte végig a mentési munkálatokat. Miután a tűzoltók felfigyeltek a mozgására, a körzeti megbízottak elfogták és őrizetbe vették. A nyomozók felfegyverkezve elkövetett magánlaksértéssel és közveszély okozásának a gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik